youbedo bondgenoot Veerhuis

YouBeDo

Er was eens. . .

Bert van Inge, die een landje kocht in Varik, belande op een dag in het Veerhuis. Hij kwam in gesprek met Henry Mentink en wederzijds inspireerden ze elkaar.  Bert vertelde over zijn bedrijf ACI, over YouBeDo en Life Joy. Het was op een vrijdagmiddag dat het bestuur van Live Joy bij elkaar zat. Zij wilden een andere koers gaan varen. Niet wetende van die vergadering kreeg Henry datzelfde moment de ingeving om de Life Joy Currency in het leven te roepen. Hij Googlede op Life Joy en kwam toen weer Bert zijn naam tegen. Het was duidelijk dat  Henry en Bert verder met elkaar aan de slag moesten. Je zou er een boek over kunnen schrijven inmiddels.

Inmiddels is besloten dat YouBeDo en het Veerhuis gaan samenwerken.

Koop een boek en wordt bondgenoot van een mooiere wereld..

Geldstromen van bedrijven dienen in de huidige economie vaak maar één doel, winstmaximalisatie. Dat kan ook anders bedachten ze bij YouBeDo: “Als we nu eens een bedrijf starten die geldstromen herverdeelt, naar mensen en natuur waar het echt nodig is.

We kunnen dan, om de wereld een stukje mooier te maken, tot 12% van onze omzet delen”. Hoe je dat doet? Koop een boek voor dezelfde prijs als elders en jij mag kiezen welk goed doel tot 12% van je aankoopbedrag ontvangt. Zo wordt jij dus bondgenoot van een mooiere wereld.

Dus koop in het vervolg je boeken via YouBeDo en kies een goed doel. Leuk als je voor de UNO-foundation (eigenaar van het Veerhuis te Varik)  kiest als doel (vanaf de week van 5 maart op hun site). Zij werken aan de nieuwe economie en doen dat als DeelGenootschap zonder aandeelhouders, waar ze in het klein grootse dingen doen.