Verder met de Wereld

Training veerhuis academie

Training

verder met sociaal ondernemen

Even overleg? 0344-605640

Kosten€ 1.250,- ex btw
StartOp dit moment staat er geen training gepland. Heb je interesse? Maak dan een afspraak met de trainer.

Klein budget? Vraag naar de mogelijkheden.

> Reviews  |  > Inschrijven

In de Praktijk

Je bent gedreven en werkt alleen, of in samenwerkingsverband, als changemaker of als begeleider van changemakers. Je wilt jezelf inzetten als instrument voor verandering en anderen inspireren hetzelfde te doen. Gelukkig maar, want er is veel te doen in de wereld. Maar dingen werkelijk veranderen is soms lastig.

Je begrijpt dat niemands werking niet op zichzelf staat. Het gaat om de samenwerking en om de interactie tussen iemand en het sociale krachtenveld om iemand heen. Daarin is er steeds dat verschil tussen wat er wordt gewild en wat er in de werkelijkheid is.

Je hebt al best wat ervaring, leest altijd de goede boeken maar je krijgt het in de praktijk niet helemaal rond. Er is terrein te winnen door meer kennis te vergaren over de systeemkrachten waar je mee te maken hebt, en hun wetmatigheden. Er is een manier van begrijpen, waarnemen en denken te ontwikkelen zonder je daarbij je te verliezen in modellen en theorieën. Want je wilt graag stoppen met investeren in dingen die niet werken én je wilt snappen waarom dat is.

In deze training vind je een leer- en ontwikkelplek voor jou en je initiatief, waar je precies kunt inzoomen op wat er in sociale systemen gebeurt. Het helpt je met jouw realisatie, zodat je meer voor elkaar krijgt met minder moeite.  Het helpt je om aan je omgeving te kunnen uitleggen hoe de nieuwe wereld werkt en niet werkt. Door op te pakken wat wél werkt, zal niet alleen de impact van je werk groter worden maar zal er ook op het vlak van jouw persoonlijke groei onvermijdelijk iets nieuws op gang komen.

Dus doe mee:

  • als je met de principes van de nieuwe economie wilt kunnen werken
  • als je meer inzicht zoekt in sociale dynamieken
  • als je jezelf serieus neemt en daarom bereid bent om je persoonlijk te ontwikkelen
  • als je je sociale intelligentie wilt versterken
  • als werken met bewustzijn en creativiteit je trekt

Maatwerk belooft je

  • essentiële inzichten in de grote en kleine systeemdynamieken tussen mensen
  • oplossingen en concrete handelingsperspectieven voor jouw praktijk
  • heldere spelregels die maken dat samenwerken in deze nieuwe tijd vruchtbaarder wordt
  • persoonlijke, diepgaande begeleiding, gevoelig, praktisch én theoretisch

Hoe ziet het programma er uit?

Het leermateriaal steunt op hedendaagse sociale technieken en modellen: systemisch werk, Creatiespiraal, Theory U en Spiral Dynamics. Deze worden in één verbluffend eenvoudig beeld met elkaar geïntegreerd. Dit vormt de basis voor het inoefenen van circulariteit en integraliteit in denken en handelen. Je krijgt ruimschoots de gelegenheid om je daarmee uiteen te zetten. De groep vormt met elkaar een veilige leer- en ontwikkelomgeving waarin we dus ook met elkaar aan de slag gaan. We organiseren de groep namelijk als een DeelGenootschap en leren zodoende de concrete toepassingen kennen van de principes. We werken met wat er in jou als deelnemer daardoor wordt opgeroepen. Of dat nu jouw persoonlijke vragen zijn of casuïstiek uit je praktijk. We stellen dat op zo’n een manier aan de orde, dat het werken voor alle deelnemers nieuwe inzichten verschaft. Zo bewerkstellig je de integratie tussen dingen die in je emotionele binnenwereld gebeuren en de meer cognitieve leerprocessen.
De training is verdeeld over vijf dagen. Een keer in de drie weken komen we bij elkaar, om een hele dag te werken.

De volledige flyer kun je downloaden via deze link.

Is deze groep geschikt voor mij?

Wanneer je bereid bent om op een doortastende manier na te denken over ontwikkelingen in de wereld en in jezelf. Wanneer je er naar verlangt om je inzichten te leren toepassen in je eigen praktijk of in begeleiding van anderen. Wanneer je de kennis zoekt om jezelf én jouw werk verder te brengen.

Interesse?

Neem dan contact op door je in te schrijven voor een kennismakingsgesprek. Inge geeft er de voorkeur aan om persoonlijk kennis te maken voordat je instapt. Zo’n kennismaking is in principe kosteloos.

Wie is je begeleider?

Inge Knoope

Inge is als systemisch coach gedreven om het persoonlijke en het maatschappelijke met elkaar te verbinden. Het allerliefste ondersteunt zij mensen om zichzelf te leren inzetten als instrument voor de nieuwe tijd. Haar expertise is het helpen opruimen van innerlijke blokkades en oneigenlijke drijfveren, zodat je steeds meer volgens de zuiverheid van je eigen kompas kunt handelen. Ze streeft er naar dat wat jij leert ook werkelijk kan beklijven. Kenmerk van haar systemische aanpak is daarom niet alleen dat je dichter bij je gevoel komt, maar dat je ook jouw persoonlijke ervaringen in de context van het grotere geheel beter gaat doorzien en begrijpen.

Reviews

Geeft je inzicht in hoe veranderingen werken (en vaak niet werken). Het is een combinatie van systemisch werken en verschillende inzichten over het creatieproces. Het werken in deze groep heeft mij leren begrijpen waarom ik toch uiteindelijk weer bij mezelf moet beginnen als ik mijn omgeving wil helpen te veranderen. En het heeft me handvatten gegeven hoe ik daarmee aan de slag kan. Ik besef nu dat elke vernieuwing een eigen orde en ritme heeft, en heb inzicht gekregen in hoe ik daar met mijn kwaliteiten op kan bewegen.

Sterk spul. Inge weet de zaken goed en helder over te brengen. Verbaal en visueel. Met ernst en met humor. Je merkt dat haar kennis veel ruimer is dan de stof die aangeboden wordt. Iedere initiatiefnemer zou vroeg of laat moeten kunnen begrijpen wat haar boodschap is. Het is een waarnemingskader die je verrijkt in je persoonlijke groei en in je relaties met de rest van de wereld. Groei is onvermijdelijk.”

Aanmelden

Training sociaal ondernemen

Veerhuis

Doe- en kennishuis voor een nieuwe economie en samenleving