Verder met jezelf

procesgroep veerhuis academie

Procesgroep

Verder met jezelf

Even overleg? 0344-605641

Prijs: € 300 (exl btw) (strippenkaart voor 5 keer)
Duur: Doorlopend
Data:25 oktober, 29 november, 31 januari, 28 februari, 27 maart, 24 april, 29 mei, 26 juni
Aantal: 4-12 deelnemers – Deze groep is vol. Een nieuwe groep is in voorbereiding.

Klein budget? Vraag naar de mogelijkheden.

Reviews  |  > Inschrijven

De diepte in

Je timmert met jouw impuls misschien al wat langer aan de weg. Het draait er bij jou eigenlijk altijd om, om maatschappelijk het verschil te maken, maar je kunt op de een of andere manier niet goed in de vorm komen. De resultaten vallen tegen. En een bepaalde moeilijkheid lijkt zich steeds te herhalen.

Je wilt graag je eigen weg gaan, doen wat je het allerliefste doet en trouw blijven aan jezelf. Tegelijkertijd wil je in verbinding met anderen samenwerken. En die twee zijn moeilijk om goed met elkaar in evenwicht te brengen. Het is een uitdaging om de samenwerking met anderen op een kwalitatief bevredigend peil te brengen of te houden. Je groeit, leert en ontwikkelt wel, maar er doen zich in de praktijk allerlei tegenstellingen, dilemma’s en conflicten voor die je veel energie kosten.

Je beseft dat je iets op een diepere laag aan moet gaan: op doorgaande verkenningstocht van de binnenwereld.

In de procesgroep vind je een leer- en ontwikkelplek voor jezelf, waar je precies kunt inzoomen op het snijvlak van wat er in jou zelf gebeurt en de context waarin dat plaatsvindt. En juist daar liggen de inzichten en oplossingen die jij zoekt.

De groep vormt met elkaar een veilige leer- en ontwikkelomgeving waar je met anderen jouw taaie kwesties kunt onderzoeken. De groep is tegelijkertijd een podium voor jouw ideeën. De plek waar jij op een eerlijke manier gespiegeld wordt op jouw essentie en op je gave.

Dus doe mee:

  • als je behoefte hebt aan soul-food en door wilt pakken naar de diepere essentie
  • als je serieus genomen wilt worden met jouw bijdrage
  • als je puin wilt ruimen van de processen die voorheen niet goed gingen
  • als je een wezenlijke verandering wilt bewerkstelligen door diep genoeg te durven gaan in jezelf
  • als het persoonlijke werk met opstellingen je trekt (systemisch werk)

Wat leer je?

  • Je leert jezelf neer te zetten binnen de veiligheid van de groep, zodat je met jouw impuls naar buiten kunt komen
  • je leert over systeemkrachten in de sociale werkelijkheid en over de interactie met jezelf.
  • je leert de complexe werkelijkheid te doorzien en te ordenen in eenvoudige categorieën, zonder te simplificeren.
  • je ontwikkelt je sociale intelligentie

Hoe ziet het programma er uit?

De groep is een doorgaande verkenningstocht van de binnenwereld. We werken met wat er aan de orde is, of dat nu jouw persoonlijke vragen zijn of casuïstiek uit je praktijk. We stellen dat op zo’n een manier aan de orde, dat het werk voor alle deelnemers nieuwe inzichten verschaft.
Deelname aan de groep werkt op basis van een strippenkaart en er kunnen tussentijds nieuwe deelnemers instappen. Een keer in de maand komen we bij elkaar, om een hele dag te werken en jij kunt per keer besluiten of je meedoet. De groep is daardoor elke keer anders van samenstelling. Als je strippenkaart opgebruikt is, kun je weer een nieuwe aanschaffen. De duur van jouw deelname is niet begrensd.

Inge zet als begeleider in elke bijeenkomst de toon door een thema neer te leggen en uit te werken, in afstemming op wat er in de groep leeft. Ieders vragen zijn voorts sturend bij de uitwerking op persoonlijk niveau. Je werkt issues uit in opstellingen. Die systemische aanpak raakt altijd een universele essentie en dat werkt krachtig door. Zo bewerkstellig je de integratie tussen dingen die in je emotionele binnenwereld gebeuren en de meer cognitieve leerprocessen.

Is deze groep geschikt voor mij?

Wanneer je bereid bent om kritisch te reflecteren op jezelf binnen de context van de ontwikkelingen in de wereld. Wanneer je er naar verlangt om de diepte in te gaan op punten waar het wringt. Wanneer je in de groep je support wilt vinden en aan anderen wilt schenken, om jezelf en elkaar verder te brengen.

Interesse?

Neem dan contact op door je in te schrijven voor een kennismakingsgesprek. Inge geeft er de voorkeur aan om persoonlijk kennis te maken voordat je instapt. Zo’n kennismaking is in principe kosteloos.

Wie is je begeleider?

Inge Knoope

Inge is als systemisch coach gedreven om het persoonlijke en het maatschappelijke met elkaar te verbinden. Het allerliefste ondersteunt zij mensen om zichzelf te leren inzetten als instrument voor de nieuwe tijd. Haar expertise is het helpen opruimen van innerlijke blokkades en oneigenlijke drijfveren, zodat je steeds meer volgens de zuiverheid van je eigen kompas kunt handelen. Ze streeft er naar dat wat jij leert ook werkelijk kan beklijven. Kenmerk van haar systemische aanpak is daarom niet alleen dat je dichter bij je gevoel komt, maar dat je ook jouw persoonlijke ervaringen in de context van het grotere geheel beter gaat doorzien en begrijpen.

Reviews

“Dit helpt je om knopen te ontwarren. Het helpt duidelijkheid te krijgen op de onderlaag, zodat ineens de bovenlaag zich heel duidelijk toont. Oplossingen en consequenties in praktische zin komen daar logisch uit voort. Dan is het me heel helder wat me te doen staat.”

Hoge kwaliteit! Ik vond het daarbij een verrijking dat de groep zo’n gemêleerde achtergrond had. Dat was blikverruimend en voegde echt iets toe aan de gegeven stof. Bijzonder hoe Inge in zo korte tijd met ieder van ons zo diepgaand en raak het proces in beweging bracht en begeleidde. Hoe ze zo snel de veilige sfeer daarvoor had gecreëerd en verzorgde. Zorgvuldig, scherp, liefdevol, mild en streng, alles op de juiste plek.

Ik raad werken met Inge aan voor iedereen die klaar is voor transformatie. Haar begeleiding verheldert en geeft richting. Persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke ontwikkeling laat ze hand in hand gaan. Ik denk dat dat de enige manier is. Als ik ‘naar binnen’ wil, als ik wil kunnen reflecteren op mijzélf in relatie tot alle projecten en processen waar ik in zit, dat is het moment waarop ik naar Inge ga.

Inschrijven

Verder met sociaal ondernemen

Leuk dat je je wilt inschrijven! Direct na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail in je mailbox. Met je inschrijving ga je accoord met het privacybeleid van het Veerhuis

Veerhuis

Doe- en kennishuis voor een nieuwe economie en samenleving