Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Aarde het hof maken

22 september 2021 @ 14:00 - 20:00

- €75

Hoe maak je de Aarde het hof? Zien we alleen maar het genot dat wij van de Aarde hebben?  Het hof maken doe je als je haar het beste gunt. Dat zij volledig tot haar recht kan komen.

In het kader van het ‘vrijmaken van de Aarde’ door het Veerhuis, biedt verhalenverteller en kunstenaar Leonie van der Plas op woensdag 22 september een ontdekking aan. We gaan naar buiten! En verkennen daar één van de mooie manieren om onze relatie met het leven om ons heen anders vorm te geven. Leonie ontvangt ons daar met een verhaal. Daarna gaan we ‘plek’ maken – wat dat precies is, wordt duidelijk als we het doen. Het gaat over
relaties en bewustzijn. We maken ruimte voor onze verbeelding. We onderzoeken samen – en alleen – hoe dit allemaal werkt.

Inspiratie voor deze workshop deed Leonie onder meer op bij nomadische veehouders op de savanne in West-Afrika en op de onherbergzame berghellingen van Snowdonia in Wales. Het verhaal waar de middag mee begint komt uit Noorwegen…
Zij nodigt je van harte uit om mee te doen.
We vertrekken vanuit een paar vragen: verandert de relatie met de grond onder onze voeten wanneer we zien dat deze van ons allemaal is? Of sterker nog: dat wij van de aarde zijn? Dan: hoe kunnen we (opnieuw) verliefd worden op de aarde? Zodat we gemotiveerd raken om haar als een geliefde te benaderen en het hof te maken…
Welke rol speelt onze verbeelding daarin?

Over Leonie van der Plas:
zij beschouwt zichzelf in de eerste plaats als verkenner van de (soms verborgen) onderstromen van onze cultuur. Zij doet dat in allerlei hoedanigheden – onder meer als Afrikanist, kunstenaar en verhalenverteller. Onze relatie met de natuur is voor haar een belangrijke drijfveer achter haar werk. Zij verbleef meermalen in verschillende landen in Afrika en reisde met openbaar vervoer en liftend door Noord-Amerika. Onderweg logeerde ze bij allerlei mensen om perspectieven uit te wisselen. In 2018 liep zij meer dan 400 kilometer door Nederland om zich te verbinden met de grond onder haar voeten – en om ruimte te maken voor liefde en verdriet.
Meer over Leonie.  Vrij naar de Ierse filosoof en mysticus John Moriarty zegt zij: “Je bent pas echt op een plek gearriveerd als je een verhaal vertelt.”

Wanneer: woensdag 22 september 2021 om 14.00 uur
Waar: verzamelen bij het Veerhuis – Waalbandijk 8 te Varik
Maximaal 10 deelnemers.
Praktisch: de workshop is buiten; trek waterdichte schoenen aan en neem bij nat weer warme en waterdichte kleding mee.  Een week voor aanvang ontvang je nog een persoonlijke en hoffelijke bevestigingsmail van Leonie.

Na de workshop ben je uitgenodigd voor een aardse maaltijd bij het Veerhuis
Wat kost het: € 75,- inclusief een aardse maaltijd

Aanmelden 

  • Totaal incl btw
    Prijs:

Gegevens

Datum:
22 september 2021
Tijd:
14:00 - 20:00
Kosten:
€75

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik, 4064 CB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641

Gegevens

Datum:
22 september 2021
Tijd:
14:00 - 20:00
Kosten:
€75

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik, 4064 CB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641