Laden Evenementen

« Alle evenementen

De Veerkracht van de Veerhuis gemeenschap

17 juni 2021 @ 10:00 - 20:00

- Gratis

Na vele zoom meeting kunnen we weer een keer live bij elkaar komen in het Veerhuis.

We vieren een dag, waarbij we in de ochtend deelnemers ontvangen die 10 of meer m2 vrij gekocht hebben. Zij krijgen een boek van Rolf Winters. Hij zal ons vanuit London toespreken. Hij is met Renate jarenlang de wereld over getrokken om inheemse stammen te ontmoeten en maakte de bekende film Down to Earth. Je kunt echter ook aanwezig zijn via Zoom.

In de middag is vanaf 14 uur iedereen welkom (max 30) die zich betrokken voelen bij het Veerhuis. Deze middag geldt als de voorzetting voor de eerdere ZOOM meetings met de gemeenschap rondom het Veerhuis.

Op de bijeenkomst zullen we vertellen over wat er te gebeuren staat rondom de plannen van het Waterschap (die een stuk van onze grond wil overnemen) en de Gemeente die pal achter het Veerhuis wil bouwen. Wij hebben echter een goed alternatief ontwikkeld. Hierover zullen we jullie informeren. Kort gezegd is dat we de ervaringen van de opzet van het Veerhuis (van aankoop van het Veerhuis in 2015 t/m de Aarde actie in 2020) willen vertalen naar een woonwijk. Een hoopvol concept over wonen in het groen en het versterken van de gemeenschapszin.

Verder komt aan de orde de laatste stand m.b.t. de eerste concrete juridische stappen rondom de grond overdracht aan de stichting Grond van Bestaan.

En  . .  we gaan op weg naar het opzetten van het Veerhuis als (coöperatieve) vereniging waar de gemeenschap een rol in krijgt. Welke stappen gaan we zetten? En de vraag of je iemand weet die ons daarbij kan ondersteunen.

We nemen ook afscheid van Fireke die ons met gemeenschapsvorming concreet geholpen heeft in het kader van haar Master studie

In de middag is vanaf 13.30 uur iedereen welkom (max 30) die zich betrokken voelt bij het Veerhuis. En wil je blijven eten neem dan potluck iets mee. Het wordt vast gezellig.

Aanmelden kan hieronder.

  • Leuk dat je komt; we hebben de koffie klaar staan.
  • Hidden

 

Foto wereldbol: Ton Baan / Emplayment – MeYouWeDo

 

Gegevens

Datum:
17 juni 2021
Tijd:
10:00 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenementen Categorie:

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik, 4064 CB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641

Gegevens

Datum:
17 juni 2021
Tijd:
10:00 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenementen Categorie:

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik, 4064 CB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641