Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

DeelGenootschap Deep Dive

2 april 2019 @ 09:30 - 16:00

- €95

Inspiratiedag en kick off Community of Practice DeelGenootschap, 2 April

Wij nodigen je van harte uit deel te nemen aan de inspiratie en kick off dag voor DeelGenootschappen (in spe). We verzorgen deze dag voor mensen die dieper willen doordringen in het fenomeen DeelGenootschap zodat je het je steeds verder eigen kunt maken.

Een DeelgGenootschap met elkaar zijn, dat is inspirerend en energie gevend. Er wordt veel mogelijk dat voorheen vast leek te zitten. Maar het vraagt ook om integrale inzichten in de complexiteit van mens zijn. Het systemisch werk reikt daartoe veel handvatten aan van waaruit wij jullie graag verdergaande ondersteuning willen aanbieden.

Op 2 april a.s. ben je van harte welkom in het Veerhuis van 10.00 tot 16.00 uur. Inloop 9.30.

Wie ben jij:

  • Je hebt een eerdere training DeelGenootschap gevolgd
  • Of je bent spontaan gestart met het organiseren als DeelGenootschap
  • Of je hebt het handboek DeelGenootschap gelezen en wil er iets mee

Dan heb je misschien al ervaringen opgedaan, successen geboekt en je hebt misschien ook al hindernissen ontmoet of je zit nog met tal van onopgeloste vragen. Al deze aspecten verdienen aandacht.

Het bouwen van een DeelGenootschap is namelijk een heel precies werk en vraagt naast de aandacht voor de vormaspecten (training DeelGenootschap/handboek) ook aandacht voor de mens die erin mag werken. Problemen komen meestal niet aan het licht op de plek waar ze zijn begonnen. Wat te doen bijvoorbeeld, wanneer een deelgenoot zich in de ogen van de groep steeds weer afhankelijk opstelt, of contra-productive standpunten inbrengt? Wat als er onderlinge wrijving is, of besluiteloosheid heerst, waardoor de lol er af gaat en sommige deelgenoten zich zelfs van elkaar beginnen terug te trekken? Of wat als de klanten weg blijven of het DeelGenootschap zich onvoldoende kan bedruipen?

Al dergelijke hindernissen kunnen erop duiden dat er in het systeem als geheel iets niet helemaal goed zit en in de ordening tussen mensen. Het gaat dan ook over het innemen van de eigen plek en de verantwoordelijkheid daarvoor.

Deze dag is er om ervaringen uit te wisselen, herkenning te vinden, te werken aan oplossingen en al je vragen te kunnen stellen. We brengen het systemisch werken in als methode om te kijken in het systeem wat er speelt.

Begeleiding:
De Community of Practice staat onder leiding van Inge Knoope, systemisch werker en ervaringsdeskundige als deelgenoot van het Veerhuis en Centrum Mensenkind in Culemborg. Zij zal tevens het proceswerk op deze dag verzorgen.

Damaris Matthijsen, mede-ontwikkelaar van het DeelGenootschap concept en de Community of Practice. Tevens ervaringsdeskundige als deelgenoot van het Veerhuis.  Zij verzorgt de training DeelGenootschap (2 x per jaar) en zal bij deze dag ook voor het beantwoorden van vragen beschikbaar zijn.

Investering:

95,- euro voor de hele dag exclusief lunch, inclusief thee, koffie en wat lekkers.

  • Prijs: € 95,00

Gegevens

Datum:
2 april 2019
Tijd:
09:30 - 16:00
Kosten:
€95
Evenementen Categorieën:
, ,
Evenementen Tags:
, ,

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik,4064 CBNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641

Gegevens

Datum:
2 april 2019
Tijd:
09:30 - 16:00
Kosten:
€95
Evenementen Categorieën:
, ,
Evenementen Tags:
, ,

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik,4064 CBNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641