Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hoe Liefde uitgangspunt van Wetenschap kan zijn?

11 juni 2019 @ 19:30 - 21:00

Primeur voor het Veerhuis met dr.ir. G.J.J. Remkes

Een Wetenschapper over Liefde. Een bijzonder verhaal en beleving.

Zouden wij Liefde kunnen gaan erkennen als zijnde fundamenteel?

Fundamenteel voor alles. George Remkes kijkt vanuit die bril naar de Wetenschap.
Hij schrijft: “In de lezing wil ik u meenemen in een wellicht wat ongebruikelijke manier om naar de realiteit te kijken. Kan Liefde als fundamenteel worden gezien voor het ontstaan van de schepping?  Kan Liefde daarmee ook uitgangspunt van wetenschap zijn?

Hoe kunnen wij ons zicht op de realiteit verbreden, zodat er weer ruimte en tijd komt om vanuit Liefde te leven? Dit kan door te gaan inzien waar de huidige beperkingen vandaan komen. Schuiven wij ons intuïtieve weten over de essentiële aspecten van het leven bij voorbaat terzijde?  Wat is er het gevolg van, dat dit weten wordt afgedaan als ‘subjectief’, vrijetijdsbesteding en daarmee als niet behorend tot het terrein van wetenschap of onderwijs?

Tijdens de lezing worden handvatten aangereikt om het natuurlijke weten op een gelijkwaardige manier tot zijn recht te laten komen; middelen om het niet langer te laten ondersneeuwen door vermeende kennis of ‘bewezen effecten’. Door de waarde van het denken zelf te relativeren, kan een heel nieuw wereldbeeld ontstaan. Er kan een wereld voor ons open gaan door het denken zelf, in het juiste perspectief te plaatsen. Zo hoeven we niet langer op te kijken tegen ‘vastgestelde waarheden’. Dit schept ruimte voor wat fundamenteler is: Liefde en Bewustzijn.

Tot nu toe is het de mens niet gelukt om een samenleving te creëren die gebaseerd is op Liefde. Dit ondanks de menselijke behoefte daaraan. Zouden wij Liefde kunnen gaan erkennen als zijnde fundamenteel?  Dit niet alleen in relaties, maar juist ook in ons kennissysteem. Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen, is het hard nodig om te komen tot wetenschap waarin zingeving een centrale plaats inneemt, en Bewustzijn en Liefde op een natuurlijke wijze begrepen kunnen worden.”

Opzet

  • De lezing is te volgen voor iedereen met een open mind en nieuwsgierig naar dit onderwerp.
  • De lezing wordt afgewisseld met muziek die de snaren van het hart kunnen raken.
  • Er zijn korte momenten van stilte tijdens de lezing. Rust om te ervaren wat er achter de woorden ligt.
  • Er is ruimte voor dialoog. Een uitwisseling van mens tot mens.

Over George Remkes

Al in mijn jonge jaren vond ik niet de aangeleerde kennis, maar het begrip over de wezenlijke vragen van het leven van belang. Zo heb ik twee sporen gevolgd in mijn leven. Ik heb de doctorstitel in de natuurkunde behaald. Daarnaast heeft spiritualiteit een grote rol gespeeld in mijn leven.

Door mijn Eenheids-ervaringen ben ik gaan inzien waarom wetenschap de  wezenlijke vragen van het leven niet kan beantwoorden. Ik ben ook gaan inzien hoe het anders kan. Liefde als gemeenschappelijke basis van spiritualiteit en wetenschap, van mens en samenleving.

Van kinds af aan hoor ik muziek die niet van buitenaf komt. Het varieert van simpele stukken tot grote werken voor koor en orkest. Ik kan deze muziek opschrijven en met de huidige computer technologie ook voor iedereen hoorbaar maken. Ik heb mijzelf leren piano spelen en speel samen met een beroepsviolist.

Ik ben getrouwd, vader van twee dochters en grootvader van vier kleinkinderen.

Aanmelden – onderaan

Datum 11 juni – 19.30 – 21 uur met napraten voor wie wil. – Inloop vanaf 19.00 uur.

Toegang is Gratis met vrije gift na afloop.

Speciaal aanbod RESTJERANT

11 juni vanaf 18.30 uur kun je aanschuiven voor een maaltijd in ons RESTJERANT. De koks serveren een voedzame maaltijd met veel variatie voor elk wat wils! Kosten €11,- per persoon.
Eet je mee? We nodigen je van harte uit.
Tot en met 8 juni kun je je opgeven bij Nienke: nienke@veerhuis.nl

 

 

 

Gegevens

Datum:
11 juni 2019
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenementen Categorie:

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik,4064 CBNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641

Gegevens

Datum:
11 juni 2019
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenementen Categorie:

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik,4064 CBNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641