Laden Evenementen

« Alle evenementen

I Tjing creëert balans

8 oktober 2021 @ 19:30 - 21:30

Het is met het huidige, derde decennium net als met het opkomend water: in het derde uur van de vloed zet de beweging eerst recht door. De signatuur van de 21ste eeuw wordt steeds zichtbaarder: Extremen! Extreme hitte en droogte, maar ook extreme regen en wateroverlast.

Gezondheidszorg aan de grenzen van wat haalbaar -lees betaalbaar- is, een landbouwsector die de aarde uitput; groter energie verbruik dan productie; een groeiende kloof tussen ‘have’s en have not’s… In alles staan of komen we binnenkort aan ultieme grenzen.

Het voortbestaan van Aarde en mensheid is een serieuze vraag: hervinden we de balans; zijn we in staat en bereid keuzes te maken die het evenwicht herstellen?

Evenwicht is het passende antwoord op Extreem. Daarbij helpt I Tjing

Het wereld- en mensbeeld dat ons vanuit dit Chinese wijsheidsboek ter beschikking staat is holistisch en richtinggevend. Het geeft aan de mens -aan jou en mij dus- een mogelijkheid om zo omvattend te leren zien, dat je bereid wordt drastische besluiten te nemen en stappen te zetten. Think big, act small is het devies.

In het werken met I Tjing heb ik ervaren dat grote vraagstukken een behapbare schaal en persoonlijke, biografische vragen een ruim(er) perspectief krijgen. En zo helpt deze ‘persoonlijke coach die nooit teleurstelt’ me met het steeds weer hervinden van balans, de gulden middenweg, de basis van gezondheid.

Dat gun ik iedereen en daarmee ook onze planeet!

Ik kan het je leren.

Weet je welkom in de serie van 5 cursusdagen om effectief met I Tjing te leren werken.

Specifieke voorkennis is geen vereiste. Wel een ‘open mind en wil’ om al doende een niet-westerse benadering te leren kennen en gebruiken. Van harte uitgenodigd!

Over de docenten Josien en Rinke

Josien de Vries (*55, Zeist) is opgeleid als Beroepskeuze adviseur en begon haar carrière als trainer Sociale Vaardigheden in het bedrijfsleven.

Rinke Visser (*39, Bozum, Friesland) studeerde Nederlands en was in de eerste helft van zijn werkend leven leerkracht en schoolleider in het Basis- en Voortgezet Onderwijs.

Sinds hun ontmoeting als collega’s aan de Vrije Hogeschool (1982) leven en werken zij samen; werden grondleggers van het Instituut voor Biografiek (1994, www.biografiek.nl) en pioniers in de Worldwide Biography Conference (WBC).

Praktische info

Data cursus: de eerste vrijdag is op 8 oktober, daarna op 15, 22 en 29 oktober + 5 november, van 10.00-17.00 uur.

Nadere informatie en aanmelding: Josien de Vries, 06 27020041 of www.3Consult.nl

 

 

Gegevens

Datum:
8 oktober 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenementen Categorie:

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik, 4064 CB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641

Gegevens

Datum:
8 oktober 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenementen Categorie:

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik, 4064 CB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641