Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffie drinken met Jac, Inge en Damaris

14 juli 2019 @ 11:00 - 13:00

- Gratis

Bericht uit de Veerhuis Leerplaets (voorheen Economy Transformers Academie).

Wat gebeurt er nu precies in het Veerhuis? Met welke vragen kan ik er terecht? Waarom zou ik een cursus of training in het Veerhuis volgen?

Het nieuwe aanbod van het Veerhuis staat online. Van vóór Christus tot ná Crowdfunding, over je relatie met geld, Eerste Hulp bij Initiatief Nemen, de leergang Samenlevingskunst, de doorlopende procesgroepen Systemisch Bewustzijn, de leergang Zo binnen/zo buiten. We merken dat het daarmee nog niet direct duidelijk is wat voor jou relevant of interessant is. Ons aanbod roept vragen op. Vragen waar we graag samen de antwoorden voor zoeken. Zoiets als: “Dit is mijn zoektocht, kan ik daarvoor bij jullie terecht? En zo ja, bij welke cursus?” of “Wat zijn jullie werk- en leermethoden en waarom juist die?” of  “Waarom zou het iets voor mij zijn, wat heb ik er dan in concreto aan?” of  “Wie zijn de docenten en welke mensen komen er nog meer op jullie af?”.

Tijdens een kop koffie met Jac, Damaris of Inge kun je al je vragen kwijt.

Het kan zijn dat je de enige bent die aan de koffie zit, of misschien is er een hele groep. We zien wel hoe het loopt. Hoe dan ook hebben we een mooi gesprek met elkaar.

Het gesprek is gratis. Een eigen bijdrage voor het Veerhuis is altijd welkom.

Wie zijn Jac, Inge en Damaris?

Jac is initiatiefnemer van de Economy Transformers Academy en doet nu samen met Inge de Veerhuis Leerplaets (voorheen de academie dus). Jac is irrigatie-ingenieur, studeerde af als maatschappij filosoof. Al tijdens zijn studie verdiepte hij zich in de grondslagen van het menselijke kennen met name met betrekking tot maatschappelijke vraagstukken. In de ruim dertig jaar sindsdien heeft hij veel oefeningen ontwikkeld voor iedereen om tot voelbare en beleefbare inzichten te komen, inzichten met betrekking tot samenleven en maatschappelijke vraagstukken die je kunt leven en doen. Dat vormt de basis van zijn lessen nu tijdens de Leergang Samenlevingskunst. Op die manier kan ieder mens, met als uitgangspunt zichzelf zoals hij hier & nu is in de huidige samenleving zijn eigen weg vinden, alleen of samen met anderen. Daar heb je helemaal geen moeilijke wetenschappelijke kennis voor nodig, of wat dan ook, alleen je eigen gezonde denken en waarnemen. Jac: “Ik leer mensen om te vertrouwen op het eigen denken en waarnemen. Dat is wat mij betreft de eerste stap naar maatschappelijke vernieuwing. Tijdens het koffiedrinken kunnen we een kleine simpele oefening doen om iets nieuws met betrekking tot het eigen denken en waarnemen te ontdekken.”

Inge is coach en systemisch raadsvouw. Inge begeleidde de afgelopen twintig jaar honderden mensen bij het ontwikkelen van standvastige onafhankelijkheid in liefdevolle verbinding. Zij beweegt makkelijk met je mee naar de diepere lagen van je bezieling om je te ondersteunen bij wat jij wilt bewerkstelligen. Haar inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en de onverbrekelijke relatie met persoonlijke ontwikkeling, zijn de basis voor loepzuivere begeleiding van sociale ondernemers (in spé). Zij geeft dat handen en voeten in de leergang Systemisch Bewustzijn met de training Verder met de Wereld en doorgaande procesgroep Verder met Jezelf. Inge is daarnaast een gewaardeerde collega die met veel inspiratie mee bouwt aan het DeelGenootschap van de Leerplaets en het Veerhuis. Haar inbreng is deskundig en komt samen met haar innerlijk balans in het leven. Haar procesvaardigheden zijn waardevol. Haar kennis en ervaring rondom systemisch bewustzijn is van hoge kwaliteit.

Damaris is initiatiefneemster van Economy Transformers, mede oprichter van het Veerhuis, ontwerper van het DeelGenootschap concept en de lichaamsgericht onderzoeksmethode die in de leergang gebruikt wordt. Zij geeft mee vorm aan de conceptontwikkeling in het Veerhuis gebaseerd op concrete behoeften en uitgaand van de mens en haar (on)mogelijkheden. Concepten die direct toegepast worden in de praktijk (Veerhuis DeelGenootschap, Leerplaets) waardoor er een scherpe feedback loop is tussen de nieuw verworven inzichten en de praktijk. Beide dragen we graag over. Damaris is docent vrij-gelijk-samen aan de leergang Samenlevingskunst, verzorgt de cursus DeelGenootschap  en de cursus ‘eerste hulp bij initiatief nemen’ (zie agenda en ‘leer bij ons’-pagina). In haar eerlijke zoektocht een bijdrage te leveren aan het creëren van nieuwe structuren voor de economie en samenleving is zij voor mensen een geliefde inspiratiebron.

Gegevens

Datum:
14 juli 2019
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
Gratis
Evenementen Categorieën:
, , , ,
Evenementen Tags:
, , , ,

Organisator

Damaris Matthijsen

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik,4064 CBNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641

Gegevens

Datum:
14 juli 2019
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
Gratis
Evenementen Categorieën:
, , , ,
Evenementen Tags:
, , , ,

Organisator

Damaris Matthijsen

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik,4064 CBNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641