Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ontwikkelingssamenwerking met Gaming

11 december 2018 @ 14:00 - 17:00

- Gratis

Hoe je met weinig geld toch veel kunt bereiken met ontwikkelingshulp? Hoe je dan ook nog tegelijk degradatie van natuur  tegen gaan en zelfs herstellen. Het kan met een game. Je bent uitgenodigd op de lezing van Wim Immerzeel.

Extreme armoede tegen lage kosten oplossen

Hij is expert op het gebied van grootschalige ontwikkeling van extreem arme bevolking in ernstig gedegradeerde gebieden. Hij vroeg zich af: wanneer die sommige gewoontes leiden tot degradatie en armoede, zouden er gewoontes zijn die tot ecologisch herstel kunnen leiden en tot welvaart van mensen die nu extreem arm zijn?

Als ontwerper van innovatieve en succesvolle projecten toont hij aan dat extreme armoede tegen lage kosten opgelost kan worden, terwijl tegelijkertijd zwaar gedegradeerde gebieden hersteld kunnen worden door massale aanplant van bomen en veranderingen in gewoontes van graslandbeheer. De methodologie die hij ontwikkelde mobiliseert de bevolking voor het verspreiden van tradities die leiden tot herstel.

Leren van de beste

De methode is gebaseerd op de ontwikkeling van de capaciteiten van mensen door middel van een methode die hij ontwikkelde, genaamd “Leren van de beste”, of Pachamama Raymi. Het bleek mogelijk te zijn dat extreme armoede kan worden overwonnen en voedselzekerheid bereikt. Inmiddels is deze methodologie met succes toegepast door meer dan 20.000 gezinnen in 360 gemeenschappen. Onderdeel van de opzet is een spel / wedstrijd. Wim zal uitleggen hoe dat werkt. Inmiddels is hij na Peru nu ook een vergelijkbaar project gestart in Tanzania en ook daar werkt het.

Wim Immerzeel in Nederland

Wim is voor een paar dagen in Nederland en wij hebben hem bereid gevonden hierover in het Veerhuis zijn verhaal te vertellen in het Veerhuis. Zijn enige mogelijkheid was op dinsdagmiddag 11 december van 14.00 -17.00 uur. Als je iets nieuws wilt horen op gebied van ontwikkelingssamenwerking dan ben je van harte welkom.

Adres Veerhuis: Waalbandijk 8 Varik. Parkeren graag aan de overkant van de dijk aan het water.

De toegang is gratis; wel vragen we een vrije gift waarvan we de helft meegeven aan Wim om zijn goede werk voort te zetten.

Aanmelden

Event aanmeldformulier 11 december

  • Leuk je bij opmerking even aangeeft hoe laat je ongeveer komt. Dan hebben we de koffie klaar staan.

Gegevens

Datum:
11 december 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenementen Categorie:

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik,4064 CBNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641

Gegevens

Datum:
11 december 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenementen Categorie:

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik,4064 CBNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641