Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Perspectieven vanuit de natuur voor de nieuwe economie

29 november 2019 @ 19:30 - 21:30

In de nieuwe economie zijn we goed voor de aarde, wordt inkomensongelijkheid minder en verlaten we de tredmolen van het drukke bestaan. En dat allemaal zonder in te boeten op ons welzijn. Er ontstaat een relatiegerichte deeleconomie, niet alleen financiële waarden maar ook andere waarden doen mee in de afwegingen en ontspanning in de nieuwe luxe. Duurzaam voor mens en aarde.

Dit klinkt als een prachtig sprookje! Of kan het echt?

Op deze avond nemen we kijkje in een parallelle wereld waarin de ‘economie’ al bestaat. Bowine Wijffels geeft  inzicht in de patronen en principes die de natuur tot een goed, circulair en inspirerend voorbeeld maakt voor onze economie en Henry Mentink deelt zijn ervaringen in het concreet vormgeven van die nieuwe economie. Na deze duo presentatie praten we verder over hoe je dit toe kunt passen op je eigen vragen en uitdagingen

Voor wie?

Voor ondernemers en ambtenaren en ieder ander die geïnteresseerd is in het onderwerp.

Wanneer?

Van 19.30 – 21.30 uur

Kosten?

Op basis van een vrijwillige bijdrage.

SVP onderaan aanmelden.

 

Bowine Wijffels

Bowine Wijffels (bioloog, adviseur, procesbegeleider) werkt inmiddels zo’n 25 jaar als zelfstandig professional in het publieke domein rondom duurzaamheidsthema’s en organisatievraagstukken. Bowine kijkt met een systemische blik naar werkprocessen en organisaties en benut haar kennis van natuur en vertaalt dit naar organisatievraagstukken. Ze verzorgt trainingen, begeleid projecten en programma’s en geeft inspirerende lezingen waarbij toehoorders worden geprikkeld op een heel nieuwe manier naar dit onderwerp te kijken. Recentelijk schreef ze met een collega het boekje ‘Tien ideeën voor circu-Lean organiseren!. Zie www.nature-wise.nl.

Gegevens

Datum:
29 november 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
,

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik,4064 CBNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641

Gegevens

Datum:
29 november 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
,

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik,4064 CBNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641