Laden Evenementen

« Alle evenementen

 • Dit event is voorbij.

Visioenen van een Nieuwe Aarde 

25 maart 2021 @ 19:30 - 21:00

- €180

Hoe verbeelden we een nieuwe Aarde?

Die vraag is belangrijker dan we denken. We staan vaak in een doe- of praatmodus, maar hoe staat het met ons vermogen om te dromen, te scheppen, te verbeelden? Misschien ken je deze uitspraak: 

Alles wordt twee keer gemaakt, eerst in verbeelding, dan in de werkelijkheid.

Als onze verbeelding arm is, zullen we ook niet de kansen en wegen zien die mogelijk zijn naar een nieuwe Aarde. Daarom is het zaak om onze verbeelding te voeden, te oefenen en te verrijken, en zo met een frisse blik naar verandervraagstukken te kijken en handelingsperspectief te vinden.  Daarom organiseert Het Veerhuis, in samenwerking met The Turn Club en Het Bijbels Museum, een serie van zes actieve bijeenkomsten waarin de kunstenaarsblik, verbeelding, creativiteit en speelruimte centraal staan.

Elke deelnemer kan een eigen vraagstuk meenemen, zodat we aan de hand van de veranderopgaven waar we zelf voor staan de inzichten en voorbeelden direct kunnen toepassen. Maar luisteren en je laten inspireren is natuurlijk ook mogelijk.

Wat gaan we doen?

Vanaf 11 maart is er een tweewekelijkse online bijeenkomst op donderdagavond, 19:30-21:00 uur. (BELANGRIJK Je kunt nog aanhaken vanaf de 2e (op 25 maart). Je krijgt dan de complete uitzending + verslag van de 11de vooraf gestuurd)
Host: Henry Mentink
Presentatie Kunstenaarsmindset: Merlijn Twaalfhoven
Praktijkvoorbeelden: 6 kunstenaars van het project “Nieuwe Aarde” dat door het Bijbels Museum en The Turn Club is ontwikkeld. Met o.a. de volgende kunstenaars:.Zindzi Zwietering, Felipe van Laar, Boukje Jansen, Jet van Helbergen & Judith Scholten.
Achtergrond informatie over tweewekelijkse online bijeenkomst zie hier

De kunst die geen prijs heeft; wel waarde

Kunstenaars mindset. Wat is dat? Het is de wijze waarop een kunstenaar kijkt, voelt, waarneemt, visualiseert en komt tot de mooiste creaties. Jij kunt dat ook!

In zes stappen ontdekken we de principes van de kunstenaarsmindset, en passen we die toe op ons eigen vraagstuk:

 1. Hoe vind je een open houding, scherpe observatie, een frisse blik?
 2. Hoe ontstaat aandacht voor schoonheid en verwondering?
 3. Hoe ontwerp je droomruimte in een creatieproces?
 4. Hoe ga je om met het spel van emoties en gevoelens?
 5. Hoe activeer je verbeeldingskracht?
 6. Hoe stimuleer je het maakvermogen in jouw omgeving of organisatie?

Na deze zes keer ben je de kunstenaar zelf – voor altijd.

Deze rode draad is gebaseerd op het boek “Het is aan ons” van Merlijn Twaalfhoven, waarin hij laat zien hoe we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden.

Elke bijeenkomst is er een kunstenaar van het project “Nieuwe Aarde” de hoofdgast. Aan de hand van een kunstwerk onderzoeken we de principes van de kunstenaarsmindset en bevragen we onze eigen praktijk.

Het project “Nieuwe Aarde” is in de corona-lockdown ontstaan op initiatief van Het Bijbels Museum in samenwerking met The Turn Club en de Westerkerk in Amsterdam. Kunstenaars werden uitgenodigd om hun visioen van een “Nieuwe Aarde” te verbeelden. Er kwamen 260 inzendingen waarvan er 12 zijn tentoongesteld.   

Voor wie?

We zoeken een mix van ondernemers, activisten, pioniers, veranderaars en kunstenaars. We stellen de groep samen op basis van de vraagstukken die ieder inbrengt en zorgen zo voor een groep mensen die elkaar ook onderling kan verrijken, uitdagen en inspireren.

Kosten

De 6 avonden waarin telkens één kunstenaar op zijn talenten te bevragen is:  €180,- (incl 21 btw)

 • De kracht van de opzet is een werktraject van 6 keer verspreid over 12 weken waardoor jouw vraagstuk door 6 kunstenaar verdiept, verbreed en vermooid wordt. Eén losse sessie boeken kan dan ook niet.
 • Als je een keer niet kunt, ontvang je een videoverslag van de sessie en kun je het dus op eigen moment inhalen, of je stuurt een vervanger.
 • We richten ons op mensen met actieve plannen, ideeën en projecten waaraan ze werken in het traject. Maar als je alleen wilt luisteren naar de verhalen en stappen die deze pioniers maken, ben je ook welkom.
 • De prijs die we rekenen is om een vergoeding aan de kunstenaars te kunnen bieden. Zij hebben hun inkomsten vaak zien wegvallen in deze crisis. En juist zij hebben waardevolle inzicht met de deelnemers te delen.

Opgave

Vul hieronder ja naam en email in en welk vraagstuk je wenst te verkennen.
Betaal direct en wens je een factuur laat het ons dan weten.

1Voorwaarden
2Persoonsgegevens
3Donatie
 • Aanmelding "Visioenen voor een nieuwe Aarde"


  We zijn blij dat je mee wil doen. .
  Vanaf 11 maart is er elke 2 weken een bijeenkomst. Je meldt je aan voor de 6 avonden. Je mag een vervanger sturen als je een avond niet kunt.

 

Gegevens

Datum:
25 maart 2021
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€180
Evenementen Categorie:

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik, 4064 CB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641

Gegevens

Datum:
25 maart 2021
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€180
Evenementen Categorie:

Organisator

Henry Mentink

Locatie

Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik, 4064 CB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0344-605641