Gevonden Veerkracht in het Veerhuis

Iedere veer die je opraapt is een buiging voor de mooie Aarde

Het is een project wat veerkracht versterkt en zichtbaar maakt. Het is een project over de vogels en mensen. Over vleugels krijgen en veren rapen. Een project waar natuur, onze Aarde en jouw natuur een rol in heeft. Het is een project waarin we delen en samen bouwen, zoeken en vinden. De komende maanden nemen we je daarin mee door erover te vertellen. En misschien stap je zelf wel in het project door bijdrager te worden. Want de bedoeling is dat het groeit. Dat het project Gevonden Veerkracht een gedragen project wordt door velen. Het is een ode aan de natuur, veerkracht van mens en dier, aan jou, een ode aan de Aarde, de mens en de verbinding die we met elkaar hebben. En jij mag daarin jouw plek innemen. Als verenverzamelaar, verhalenverteller, veerkrachtverzamelplaatshouder of veerkracht-verspreider.

We verzamelen verhalen.

Op welke manier heb jij veerkracht mogen ontvangen door mensen in deze tijd? Op welke manier heb jij misschien zelf een stukje kracht gebracht aan de ander? Verhalen van veerkracht mogen verzameld worden om hoop te verzamelen die er ondanks alles altijd ergens is te vinden. Project gevonden Veerkracht gaat op zoek naar deze verhalen en nodigt je uit ze te delen op papier. Geschreven of getekend op papier in jouw handschrift. We verzamelen deze persoonlijke verhalen en geven daar taal aan in de vorm van Veerkrachtverspreiders. Heb je al een verhaal wat je wilt delen? Dan kun je me dat mailen naar Toos via info@ateliervandedingen.nl.

We verzamelen veren. Doe je mee?

Gevonden Veren. Ze liggen soms zomaar voor je voeten. Een veertje. Een kado van de vogels voor ons. Teer, verfijnd en uniek zijn ze die veertjes. Het rapen van de veertjes is een herinnering aan de veerkracht en kracht van de vogels. Wij nodigen je uit om de veren op je pad te rapen en te verzamelen en een buiging te maken voor de mooie Aarde waarop we mogen rondlopen. Hierdoor maken we zachte krachten vrij en word je ondersteund door de veren van de wonderlijke vogels die iedere dag hun liedjes voor ons fluiten. De vogels geven ons hun veertjes kado. Je verzamelt veerkracht.

Een onderdeel van het veerkrachtproject is een oproep aan jou om veren te verzamelen die je tegenkomt op je pad. Word je verenverzamelaar, dan ben je bijdrager van het project veerkracht en is jouw buiging voor de Aarde een stimulans voor een project wat veerkracht simuleert  voor mensen.

Wil je hierin een bijdrager worden? Dat is fantastisch:-) Kijk dan goed om je heen wanneer je wandelt. Vind je een gegeven veertje van een vogel, dan is het er wellicht eentje voor het project. Je kunt ze brengen of opsturen naar een veerkrachtverzamelplaats.

Die vind je op de site van Toos; het Atelier van de dingen

Samengevat

Wij nodigen je uit om de veren op je pad te rapen en te verzamelen en een buiging te maken voor de mooie Aarde waarop we mogen rondlopen.

Wat kun je met de veer doen?

 1. Stuur je veer op met vermelding van de vindplaats, je voornaam en email naar het Veerhuis. Waalbandijk 8, 4064CB Varik
 2. Of breng je veer naar een verenverzamelplaats in jouw buurt.
 3. Is die er niet in buurt? Richt er zelf een in!- download hiervoor de veerkrachtverzamelplaats-poster (zie hierboven de poster in het klein)
 4. Als je zelf een verzamelplek bent stuur je de veren iedere maand naar het Veerhuis met een lijst van vinders en vindplaatsen.
 5. We verzamelen verhalen over veerkracht. Verhalen van grote en kleine mensen die in lastige tijden opgetild zijn door de ander. Heb je een verhaal? Weet jij iemand die een verhaal kan vertellen? Deel dit dan door het uit te schrijven op papier in jouw handschrift. Alle persoonlijk geschreven verhalen nemen we mee in het kunstwerk. Stuur jouw uitgeschreven verhaal naar het veerhuis.
 6. We houden je op de hoogte wanneer we vleugels uitslaan. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan vlieg je vanzelf mee.
 7. Support het project. Neem een kijkje in de Art-for-the-Earth-collectie, wie weet vind je iets moois. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar het de uitvoering van project veerkracht.
 8. En verder? Groet de grond onder je voeten eens extra zo af en toe. Ze is van wonderschone waarde. Jouw thuis! De Aarde.

 • Interessant blog? En wil je meer?

  Schrijf je dan in en ontvang elke maand inspirerende blogs, nieuwe ideeën en de agenda van het Veerhuis.
 • eenvoudig opzeggen  |  1 email / maand  |  je privacy is goed geregeld

 • Hidden
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *