DOE MEE AAN DE KIJKDOORBRAAK

Organiseer een Kijkdoorbraak, hoe kijk jij, en open andermans ogen

Mijn mailadres is: ontwerp@hallohieraarde.nl

Vraag of je hieronder bij kan komen te staan

Doorkijk naar de toekomst

Onze kijk op een doorbraak 

Steeds hogere dijken en muren van regels.

We staan aan de vooravond van een kijkdoorbraak

Waar de liefde, onze passie en verlangen weer kan (over)stromen

We verzamelen veren. Ze liggen soms zomaar voor je voeten. Een veertje. Een kado van de vogels voor ons. Teer, verfijnd en uniek zijn ze die veertjes. Het rapen van de veertjes is een herinnering aan de veerkracht en kracht van de vogels. Wij nodigen je uit om de veren op je pad te rapen en te verzamelen en een buiging te maken voor de mooie Aarde waarop we mogen rondlopen.
Doe je mee op deze pagina lees je meer.

De Wonderbar is een uitzichtbank, het gastvrije middelpunt van buitenruimtes als natuurgebieden, eilanden, landgoederen, parken, openbare ruimtes (white & third spaces). Meer weten? Klik hier.

De Kijkdoorbraak met betrekking tot grond. De doorbraak is het uitwerken van de gedachte om van enkelvoudig eigenaarschap (de koper is bepalend) toe werken naar relationeel eigenaarschap. Dit is een drievoudige balans tussen juridisch eigenaar en het gemeenschappelijke belang en ondernemerschap.

“Het gezamenlijk zorgen voor de Aarde is eigenlijk net zoals een puzzel.”
Fireke ziet ieder individu als een puzzelstukje dat vanuit zijn of haar interesses en talenten een bijdrage levert aan een betere wereld. Breng je al die puzzelstukjes samen, dan ontstaat een prachtig en krachtig geheel.
Het Veerhuis is zo’n plek waar puzzelstukjes bij elkaar komen. Met deze puzzelactie wil zij dat via kunst zichtbaar maken. Doe hier mee.

Een lapje grond onderzoeken bij het Veerhuis. De liefde voor de Aarde heel direct zien, voelen en ruiken. De Aarde in kaart brengen vanuit een nieuwe invalshoek en leren hoe we er voor kunnen zorgen. Of misschien wel niet zorgen en gewoon met rust laten of besluiten er worteltjes op te telen. Als we luisteren naar de Aarde nemen we andere besluiten. Doe je mee?

Een Haiku ophangen in de natuur kan ons besef verrijken van de waarde van de natuur. Een voorbeeld: “Niemand is illegaal. De Aarde is er voor ons allemaal”. Meld je aan bij Bianca (link hieronder) om te leren Haiku’s maken en onze tuin te verrijken ermee. Lees hier meer.

Wat gaan we doen.

Donatie in geld of tijd

Wat we verdienen als Veerhuis en de giften die we ontvangen besteden we aan het verder onder de aandacht brengen van de zorg voor de Aarde. We willen dit (inter) nationaal op de agenda krijgen.

Heb je ideeën voor tijd die je wenst in te zetten mail dan  henry[at]veerhuis.nl

Doe je mee met een donatie voor de lopende kosten?
Doneren aan het Veerhuis kan hieronder.
Vul onderstaande 3 stappen in om mee te doen.