Ondernemer in het Veerhuis.

Het Veerhuis te Varik noemen we het doe en kennishuis voor een nieuwe economie. Wij zoeken een ondernemende persoon die met een fris elan ons huis op de kaart wil zetten.

Wat is het Veerhuis?

Onze ambitie is een gedroomde toekomst te leven gebaseerd op liefde en vertrouwen. Het is een radicale droom als opdracht, die vraagt om ondernemerschap. Het Veerhuis brengt dat in de praktijk door de
nieuwe economie  zelf vorm te geven, Een economie waar de mens in harmonie met elkaar en de natuur de hoofdrol spelen.

Het Veerhuis is de aanlegplaets waar je deel van kunt zijn en ervaren hoe je jouw vermogens en talenten gebruikt om te realiseren wat je aan nieuwe ideeën, suggesties en dromen hebt.

Het Veerhuis wil een magneet zijn voor het samenbrengen van (inter)nationale initiatieven voor de nieuwe economie. Het is ook een broedplaets omdat je er kunt leren over de nieuwe economie. Het Veerhuis was ook de woonplaats van de oprichter van de kunstuitleen in NL (Pieter Kooistra). Wij beheren zijn nalatenschap inclusief zijn uitgebreide visie op gebied van de nieuwe economie.

Wat zijn activiteiten die binnen de aanlegplaets plaatsvinden?

We zien het Veerhuis als een  aanlegplaets, omdat je er kunt aanleggen en tot rust kunt komen. Ook aanleggen voor kennis en ervaring in nieuwe economie en zaken doen. Meer dus dan alleen horeca.

De onderdelen zijn:

 1. Dagtoeristen die in de zomer veelal met het pontje aankomen en weer vertrekken. We hebben hiervoor een kleine kaart, biologisch en zo veel mogelijk streekgebonden leveranciers.
 2. We hebben een aantal kamers voor Bed & Breakfast en een aantal ruimtes voor groepsbijeenkomsten / workshops. Hiervoor verzorgen we de catering.
 3. We verhuren ruimtes voor bedrijven en workshopgevers en ook zijn er zzp plekken beschikbaar vanuit het Seats4silent principe
 4. Ook herbergt deze aanlegplaets een Village Trade Center met producten uit dorpen voor een leuk verjaardagspresentje of kerstpakket.
 5. Nog in ontwikkeling is een weggeef bibliotheek en de kunstverkoop van met name werken van Pieter Kooistra.

 Hoe zijn we georganiseerd?

Wij hebben een nieuwe organisatievorm, genaamd DeelGenootschap. Daarin kunnen de deelgenoten optimaal zelfsturend zijn, omdat deelgenoten er zelfstandig in staan en er geen bestuur is. Formeel is het in handen van de Stichting UNO-foundation, die een brug is om aan onze maatschappelijke verplichtingen te voldoen. Intern staat dagelijks liefde, avontuur en plezier op de agenda. Liefde en vertrouwen betekent ook dat je helemaal jezelf mag zijn en vanuit jezelf in verbinding met het geheel je capaciteiten en behoeften tot ontplooiing mag brengen.

Wat zoeken we?

Wij zoeken een persoon die als ondernemer met een fris elan ons huis op de kaart wil zetten. Hij/zij kan omgaan met onverwacht situaties, is zelfbewust en zelfkritisch. Hij/zij geeft op een prettige wijze sturing en is tegelijk ook helder en duidelijk. Verder denken we aan:

 1. Kennis van en voldoende ervaring in de horeca en detailhandel
 2. Aantoonbare interesse in de nieuwe economie en in het deelnemen aan een nieuwe samenwerkingsvorm en besluitvorming.
 3. Zakelijk en financieel inzicht en denken in mogelijkheden
 4. Meedenken over plannen voor de toekomst.
 5. Concepten vertalen naar de praktijk.

Wat bieden wij?

 1. Werken in liefde en vertrouwen vertalen we naar een goede werksfeer.
 2. Je wordt als ondernemer ook deelgenoot van ons team.
 3. Goede verdienmogelijkheden als ondernemer met een mede-verantwoordelijkheid voor het geheel
 4. Mogelijkheid voor verblijf in het Veerhuis.
 5. Begeleiding in het ondernemerschap.

Stuur ons een bericht met motivatie waarom je je aanmeldt

We nemen dan contact op.

 • Hidden
 • Vul hierboven het cijfer 15 in
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.