Het Veerhuis te Varik noemen we het doe en kennishuis voor een nieuwe economie en samenleving. Wij zoeken een ondernemende persoon die de financiën van het Veerhuis gaat beheren en mede richting gaat geven.

Wat is het Veerhuis?

Onze ambitie is een gedroomde toekomst te leven gebaseerd op liefde en vertrouwen. Het is een radicale droom als opdracht, die vraagt om ondernemerschap. Het Veerhuis brengt dat in de praktijk door de nieuwe economie zelf vorm te geven, Een economie waar de mens in harmonie met elkaar en de natuur de hoofdrol spelen.

Het Veerhuis is het doe en kennishuis voor de nieuwe economie en samenleving waar je deel van kunt zijn en ervaren hoe je jouw vermogens en talenten gebruikt om te realiseren wat je aan nieuwe ideeën, suggesties en dromen hebt.

Het Veerhuis wil een magneet zijn voor het samenbrengen van (inter)nationale initiatieven voor de nieuwe economie. Het is ook een leerplaets omdat je er kunt leren over de nieuwe economie en een werkplaets waar je het geleerde in praktijk kunt brengen. Het Veerhuis was ook de woonplaats van de oprichter van de kunstuitleen in NL (Pieter Kooistra). Wij beheren zijn nalatenschap inclusief zijn uitgebreide visie op gebied van de nieuwe economie.

Wat houdt het in?

Het Veerhuis is georganiseerd als DeelGenootschap. De deelgenoten zijn als zelfstandige actief en dragen af aan het Veerhuis, Daarnaast gaan er diverse geldstromen door het Veerhuis heen..

Onderdelen van de open plek zijn:

 1. Het administreren van de verschillend geldstromen in het Veerhuis. Van de kassa bij de bar, de fee van deelgenoten t/m facturen voor workshop van klanten.  De uitgaande stroom naar verschillende lokale leveranciers.
 2. Coördineren van de salarisadministratie van de nul-uren contracten
 3. Begeleiden bij de opzet van Uniteds; een alternatieve munt.
 4. Onderzoeken en aanvragen van subsidiemogelijkheden voor het Veerhuis
 5. Meedenken over plannen voor de toekomst.

 Hoe zijn we georganiseerd?

Wij hebben een nieuwe organisatievorm ontwikkeld, genaamd DeelGenootschap. Daarin kunnen de deelgenoten optimaal zelfsturend zijn, omdat deelgenoten er zelfstandig in staan en er geen bestuur is. Formeel is het Veerhuis in handen van de Stichting UNO-foundation, die een brug is om aan onze maatschappelijke verplichtingen te voldoen. Intern staat dagelijkse liefde, avontuur en plezier op de agenda. Liefde en vertrouwen betekent ook dat je helemaal jezelf mag zijn en vanuit jezelf in verbinding met het geheel je capaciteiten en behoeften tot ontplooiing mag brengen.

Wat zoeken we?

Wij zoeken een persoon die als ondernemer met een fris elan de financiën gaat beheren. Hij/zij kan omgaan met onverwachte situaties, is zelfbewust en zelfkritisch.

Verder denken we aan:

 1. Zin om te ondernemen
 2. Kennis van en voldoende ervaring in de financiële wereld
 3. Aantoonbare interesse in de nieuwe economie en in het deelnemen aan een nieuwe samenwerkingsvorm en besluitvorming.
 4. Zakelijk en financieel inzicht en denken in mogelijkheden
 5. Kennis van subsidiemogelijkheden is een pre
 6. Concepten vertalen naar de praktijk.

Wat bieden wij?

 1. Werken in liefde en vertrouwen vertalen we naar een goede werksfeer.
 2. Je wordt als ondernemer ook deelgenoot van ons team en stemmen verdiensten met elkaar af.
 3. Je wordt onderdeel van een veel grotere beweging op weg naar een nieuwe economie en samenleving
 4. Begeleiding in je eigen ondernemerschap.

 

Henry Mentink
0344-605641