Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

Film: Belangwekkende KIVA ceremonie voor de Aarde

27 januari 2023 @ 15:00 - 21:00

Foto Marijke Kodden

Vuurmeester wijsheid – Danny Vader en Hélène van Engelen

Om 15.00 uur.

Vuurmeesters Danny en Hélène van de Fire keeper Academy zullen de aanwezigen meenemen in een ceremonie waarin je de essentie van de vertoning ook persoonlijk kunt ervaren.

Wat zij vertellen gaat over groei, het vergroten van je intuïtie en wijsheid. Of het nu privé is of zakelijk. De rode draad is passie (vuur) en compassie. Je passie is altijd gekoppeld aan je roeping. Je roeping is als een innerlijk vuur. Simpel gezegd, leren luisteren naar en handelen naar je vuur.

Rond 17.00 uur zullen we gezamenlijk gaan eten.

Voor Moeder Natuur en de mensheid!

Om 19.30 uur

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid! Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers, wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de Aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

Synopsis KIVA documentary: In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de Aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens.

Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was: een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats.

Filmer Marijke Kodden

Marijke Kodden heeft de afgelopen 4 jaar mogen filmen bij KIVA in Mexico, India (KIVA KumbhaMela), Duitsland en Nederland en maakte vorig jaar samen met Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven een prachtige documentaire (56 min.) uit meer dan 100 uur filmmateriaal. Shirley en Cheryl Angel zijn al een paar jaar betrokken bij deze unieke KIVA-ceremonie en Marijke en Rakinah filmden en interviewden hen in de verschillende landen. Hieronder wat meer informatie over de synopsis van de film en de trailer van KIVA Mexico, die Marijke Kodden eind 2018 filmde bovenop een uitgedoofde vulkaan.

Tijd:  15.00 uur – middag + eten + avond

Tijd:  19.30 uur – avond

Kosten: € 13,00
(incl voorprogramma + eten € 39,00)

Locatie: Veerhuis te Varik (Waalbandijk 8)
Aanmelden en betalen kan hieronder.

LET OP:   VOLGEBOEKT – reserveren niet meer mogelijk

Teksten bron Ruigoord

Gegevens

Datum:
27 januari 2023
Tijd:
15:00 - 21:00

Gegevens

Datum:
27 januari 2023
Tijd:
15:00 - 21:00