Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

Evangelie naar Johannes in de huidige samenleving

10 februari 2023 @ 10:00 - 17:00

- €80

Is het Evangelie naar Johannes van deze tijd?

Zeker. Vooral als je de huidige samenleving en economie om zou willen vormen tot een meer mens- en Aarde-waardige. Want wat is daar voor nodig? Behalve een ‘levend’ en ‘actief’ idee van een mens- en Aarde-waardige samenleving überhaupt? Om omvormend in de huidige samenleving werkzaam te zijn, is scheppingskracht nodig. En die heeft Jac Hielema gevonden in het Evangelie naar Johannes.

Hoe dan?

Op deze dag zal Jac Hielema vanuit zijn ervaring met het mediteren van stukken tekst uit het Evangelie naar Johannes vertellen hoe hij zichzelf op een diepere manier heeft leren begrijpen en hoe het hem heeft geholpen om vanuit het scheppende in hemzelf maatschappelijk werkzaam te zijn. Ook zal hij met de deelnemers het zogenoemde ‘scheppend’ mediteren oefenen, zodat zij ook zelf ‘het scheppende in henzelf’ kunnen ervaren.
.

Over Jac Hielema

Jac Hielema, gedoopt in de Nederlands Hervormde kerk, smeet op z’n achttiende de bijbel in de hoek en zegde zijn lidmaatschap van de kerk op. Na het zien van de film “Life of Brian” (1979) van Monty Python en dan vooral deze scene, maakte dat hij de bijbel toch weer oppakte. Met name het Evangelie naar Johannes trok hem. Er gaat een bijzondere werking van uit. Eerder organiseerde hij al workshops waarin hij oefeningen deed om de deelnemers die bijzondere werking te laten ervaren.

Voor wie?

Zijn workshop is open voor iedereen, gelovig en niet gelovig, christelijk, moslim, hindoe of jood. Wel vraagt Jac Hielema bereidheid van iedereen om te reflecteren op het eigen denken en handelen en om samen met de anderen een veilige sfeer te creëren waarin alles gezegd, gedaan, onderzocht, bevraagd en benoemd kan worden. Je hoeft je op geen enkele manier voor te bereiden, voorkennis is niet nodig, ook niet dat je de tekst hebt gelezen of zo. Uitgangspunt ben jij en je gedachten en gevoelens. Iedereen is welkom.
.

Scheppend mediteren

Ooit als student tropische cultuurtechniek leerde ik putten slaan, rivieren aftappen, stuwmeren vormen om water via kanalen naar vruchtbare maar te droge gronden te voeren om zo landschappen tot bloei te brengen. Tegenwoordig doe ik oefeningen om de innerlijke bron te ervaren en daar uit te leren putten om de ziel tot bloei te brengen. Scheppend mediteren noem ik deze oefeningen, in tegenstelling tot het zogenoemde zuiverende mediteren dat algemeen bekend is. Door scheppend te mediteren ervaar je het scheppende principe in jezelf als bron voor het innerlijke en uiterlijke leven. Het Evangelie naar Johannes leert je scheppend te mediteren. Jac Hielema zal het scheppende mediteren oefenen aan de hand van stukken tekst uit het Evangelie naar Johannes. Voor iedereen.
.
Datum / tijd: Op 10 februari van 10 uur tot 17 uur, inloop vanaf 9.30 uur. Inclusief lunch.
Kosten:
Lokatie: Veerhuis Waalbandijk 8 Varik
Aanmelden en betalen: via deze link

Gegevens

Datum:
10 februari 2023
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€80
Evenementen Categorie:
Site:
https://economytransformers.nl/product/10-februari-2023-evangelie-naar-johannes-en-de-huidige-samenleving/

Organisator

Jac Hielema

Gegevens

Datum:
10 februari 2023
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€80
Evenementen Categorie:
Site:
https://economytransformers.nl/product/10-februari-2023-evangelie-naar-johannes-en-de-huidige-samenleving/

Organisator

Jac Hielema