Laden Evenementen

« Alle evenementen

The Biggest Little Farm

26 februari 2023 @ 14:00 - 16:30

- €15

The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd…

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid.

Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.

De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Speciale gast: Anne van Leeuwen van Bodemzicht

Anne zal met haar ervaring vertellen over hoe het in de praktijk werk als een boerderij wil starten zoals in Biggest Little farm. In 2020 is Anne met Ricardo gestart met hun regeneratieve demonstratieboerderij Bodemzicht op landgoed Grootstal, pal naast Nijmegen. Hun missie is het faciliteren van leven, met een overvloed van heerlijke en gezond eten als resultaat. Regeneratieve landbouw groeit levende bodem, vangt CO2 af, bouwt gemeenschappen, vermeerdert de biodiversiteit en zorgt voor een eerlijk inkomen voor de boer.

Locatie Veerhuis, Waalbandijk 8 Varik

Kosten 15 euro (incl. koffie / thee en koekje

Graag aanmelden via dit betaalformulier.

  • Prijs € 15,- (incl btw)
    Prijs: € 15,00

Gegevens

Datum:
26 februari 2023
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
€15

Gegevens

Datum:
26 februari 2023
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
€15