Veerhuis opent tweede vestiging

Het staat in de sterren geschreven

Het Veerhuis begint haar draai te vinden. De belangstelling groeit. Samen met zakenvrouw Jenny Elissen, of liever gezegd op haar initiatief, komt er een tweede Veerhuis.
Niet zomaar een tweede. Een virtueel Veerhuis. Eén van de miljoenen sterren in het heelal (in het Monoceros stelsel – zie kaartje) heeft onlangs op haar initiatief de naam gekregen van het Veerhuis met het certificaat hieronder als bewijs. Voorafgaand aan de uitreiking nam zij met Anne deze podcast op.

Beluister hier de podcast

We danken Jenny voor deze eervolle steun en zij zegt hierover:

 

“Wij reiken deze keer de ster uit aan het Veerhuis voor het initiatief ‘De Aarde op de werelderfgoedlijst’.  Wij zien in dit project een kiem van een grote sprong richting de nieuwe economie waarbij het vrijmaken van de aarde ruimte biedt aan, zoals Henry Mentink dat zelf uitlegt, dienmodellen in plaats van verdienmodellen.
Echter, de waarde creatie zal met dit nieuwe model exponentiële ruimte bieden aan mens, social entrepreneurship en moeder Aarde. “
Jenny Elissen, Giantleapers.com

Als je ooit deze Veerhuis ster zou bezoeken . . . .

Ellon Musk geeft je vast wel een keer een lift. . . . .
Dan zou je toch willen vertellen over hoe mooi het hier op Aarde is.
Dat de natuur zich wonderbaarlijk hersteld heeft na een periode dat we even niet opgelet hebben..
Dat we de waarde van de Aarde niet in geld uitdrukken, maar in wandelplezier, dierenliefde, voedselverrukking en is zij de bron van alles wat het leven mooi maakt.
Dat je ook graag weer teruggaat naar de Aarde om alle nog niet ontdekte plekjes te bezoeken.

 

 

Geen enkel hemellichaam is te koop, wel de Aarde

Voor de duidelijkheid de ster aan ons firmament (WHN106933) die Jenny Elissen de naam van het Veerhuis heeft gegeven is niet in ons eigendom. Zij draagt slechts die naam. Het is immers verboden om (een deel van) de ruimte als eigendom te claimen (volgens de VN “Outer Space Treaty” uit 1967 ook wel de “Common Heritage of Mankind” genoemd). De reden om dit af te spreken is om vooraf strijd over het bezit ervan te voorkomen.
Zullen we dat ook voor ons hemellichaam Aarde gaan regelen?
Hoe kun je daar aan bijdragen?
Als je één (of meer) M2 vrij grond van het Veerhuis maakt gaan wij voor jou aan de slag om dit proces in gang te zetten? We hebben daarbij als bijvangst dat dit ruimte geeft voor herstel van klimaat en biodiversiteit.
Doe dan hier mee.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *