De Masaai en land eigendom

De VN Treaty uit 1967 zegt: Geen enkel hemellichaam is verhandelbaar
Ik zeg: Waarom de Aarde wel.
Laten we zeggen: Het kan ook anders.
.
Deel 1  HELP DE MAASAI HET LAND COLLECTIEF TE BLIJVEN GEBRUIKEN !!!
.
Het gaat, hoe kan het ook anders, over onze Aarde en het gekke idee dat we daar eigenaar van zijn omdat we ‘haar’ gekocht hebben. Bij ons is dat vanzelfsprekend. In Amboseli, rondom Kilimanjaro heeft men in 2019 het Maasai land, dat ontelbare generaties de ‘commons’ was, ook in stukjes geknipt, verdeeld en tot eigendom gemaakt.
Samen met Janice Nkoyato Mutui, Kenya coordinator Embassy of the Earth, nemen we hier stelling in en geven het land weer terug aan de Aarde. De White Mountain community, die niet blij was met de landverdeling, kan daar hun White Mountain Community Center vormgeven, als voorpost om het land weer vrij te maken voor collectief gebruik.
In hetzelfde jaar dat het White Mountain initiatief uit de startblokken ging, vond er eind 2019 een geforceerde landverdeling plaats in het Amboseli gebied. Het land werd opgedeeld in kleine stukjes van 21 acres (land division). Eigendomspapieren en hekken maakt een einde aan de wildernis. De mannelijke leden van de Group Ranch (herdersorganisatie) kregen elk – voor het eerst in hun leven – een stuk land toebedeeld. Maar de hoge armoede bij de Maasai leidt vaak weer tot snelle verkoop. Geld biedt slechts tijdelijk soelaas, maar het land is definitief overgedragen.
.
Doe je mee en steun Frank. Zie het document land-trust met een verzoek ten behoeve van het White Mountain initiatief.
Enkishon Sidai, – good life –
Frank Heckman

Veerhuis Varik
Voor een mooie Aarde
Vaar op liefde en moed

Steun de Krui-tocht

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *