Ervin Laszlo – Pandemie en kansen

Het Veerhuis ontving, als gasthuis voor de Club van Boedapest in NL, van haar oprichter Ervin Laszlo een schrijven met betrekking tot de huidige Pandemie.

Ervin Laszlo in het Veerhuis Aug. 2016

Ervin schrijft: “Een wereldwijde pandemie is een kans voor wereldwijde verandering -voor snelle en effectieve verandering naar een betere wereld.”

De vraag is dan hoe je dat gaat doen. Een belangrijk element in die aanpak is de angst zelf waar we overheen mogen stappen. Hij schrijft: “In zijn inaugurele rede vertelde president Franklin D. Roosevelt ons dat het enige waar we bang voor moeten zijn, de angst zelf is. Toegepast op de toestand van de wereld vandaag de dag brengt dit een relevante en ware boodschap over. We kunnen een betere wereld bouwen als we niet langer bang zijn. Een betere wereld is bereikbaar en wacht erop om gebouwd te worden. We hebben niets te vrezen behalve de angst zelf”.

Vervolgens rust er een taak op ons om voorbij de angst te werken aan een nieuwe wereld met zijn gedachte: “Het is niet ‘ons volk eerst, onze natie eerst’ – zelfs niet de hele mensheid eerst. Het is in de eerste plaats het web van het leven, zoals het bestaat en evolueert op aarde. Wanneer dat web veilig en wel is, zijn wij veilig en wel. Dan kunnen we floreren, in plaats van crisis na crisis te moeten bestrijden. En zo weten we instinctief en intuïtief dat het leven niet alleen een jungle is waar de sterksten overleven, maar een systeem van onderlinge afstemming, geleid door empathie, een gevoel van erbij horen, en uiteindelijk door onvoorwaardelijke liefde.

Hij sluit af met: “Wanneer de pandemie afneemt en tot het verleden gaat behoren, is het creëren van een betere wereld onze belangrijkste taak. Er is nog nooit een meer opwindende of belangrijkere taak geweest in de geschiedenis van de mensheid”.

Zo’n opwindende taak is wellicht het idee om de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst te zetten en Ervin mailde daarover: “Dear Henry: Intriguing idea. Something for the Laszlo Institute of New Paradigm Research to consider for its programmed activities. The Institute is now in Trieste, as a major element of “Trieste European Capital of Science 2020.”Very best, Ervin”.

Lees hier het document met zijn hele verhaal.

Onderaan dat document vind je contactgegevens van Anne-Marie Voorhoeve of Henry Mentink over de Club van Budapest

Hier vind je meer info over de eerste stap van de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst

 

  • Interessant blog? En wil je meer?

    Schrijf je dan in en ontvang elke maand inspirerende blogs, nieuwe ideeën en de agenda van het Veerhuis.
  • eenvoudig opzeggen  |  1 email / maand  |  je privacy is goed geregeld

  • Hidden
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *