Laatste blogs

thema: eigendom

De Masaai en land eigendom

In hetzelfde jaar dat het White Mountain initiatief uit de startblokken ging, vond er eind 2019 een geforceerde landverdeling plaats in het Amboseli gebied. Het land werd opgedeeld in kleine stukjes van 21 acres (land division). Eigendomspapieren en hekken maakt een einde aan de wildernis.
25 juni 2021/door Henry Mentink

Hallo Aarde

Jenny Ellissen bood het Veerhuis in Varik een ster op naam aan; ergens in de sterren constellatie Monoceros. Henry is daar "even" op bezoek geweest want Ellon Musk bood hem een lift aan. Hij was wel een paar jaar onderweg, maar dan heb je ook wat. Vooral het uitzicht op Aarde was adembenemend. Eenmaal in 1925 aangekomen nam hij weer even contact op met Jenny. . . .
27 november 2020/door Henry Mentink

Veerhuis opent tweede vestiging

Het Veerhuis begint zijn draai te vinden. De belangstelling groeit. Samen met zakenvrouw Jenny Elissen, of liever gezegd op haar initiatief, komt er een tweede Veerhuis.
Niet zomaar een tweede. Een virtueel Veerhuis. Eén van de miljoenen sterren in het heelal (in het Monoceros stelsel) heeft onlangs op haar initiatief de naam gekregen van het Veerhuis
24 november 2020/door Henry Mentink

Sinds we de Aarde de Wereld zijn gaan noemen is het gedoe begonnen!

De Wereld is het menselijke perspectief op de Aarde. De mens staat centraal. De Aarde is ons bezit, ons eigendom.
27 mei 2020/door Henry Mentink

Verheugend laagterecord van agrarische grondprijzen

Varik, 1-5-2035 Veel jongere boeren kijken vanuit 2035 nog wel eens met verbazing terug op de vorige decennia. Er moesten enorme pachtprijzen of hypotheekaflossingen betaald worden, die steeds hoger werden.  Men kwam niet toe aan het produceren van gezonde producten tegen een redelijke prijs.
27 maart 2020/door Henry Mentink

Zorgen voor onze commons

Hoe beheren wij onze Commons? Ook wel alle input factoren die nodig zijn om de producten en diensten te produceren voor onze behoeften. Een community land trust in combinatie met het DeelGenootschap biedt perspectief
10 september 2019/door Damaris Matthijsen
Hoe je de kloof tussen arm en rijk gewoon kunt oplossen

Een vruchtbare oplossing voor de kloof tussen arm en rijk

Toen ik zestien was, werd ik me bewust van de schrijnende kloof tussen arm en rijk. Hoe kun je die ongelijkheden oplossen? Wat kun je nu echt doen om de armoede in de wereld structureel aan te pakken. In dit blog vertel ik je mijn persoonlijke verhaal inclusief een vruchtbare oplossing.
28 november 2018/door Jac Hielema

Veerhuis

Doe- en kennishuis voor een nieuwe economie en samenleving