Laatste blogs

thema: samenwerken

Geef ons heden ons dagelijks brood

De balans-vraag is een wezenlijke vraag onder al die dagelijkse kwesties: hoe krijg je goede samenwerkingsverbanden tot stand; hoe pak je de hebzucht en eigenbelang in de wereld aan; hoe krijg je de mensen met je mee als je staat voor een vreedzame samenleving; hoe krijg je beweging in een gezamenlijke richting; wat heb je daarin te doen; wat is jouw bijdrage; hoe zorg je dat je voldoende geïnformeerd blijft en verbonden bent met de juiste mensen? Enzovoort…
18 juni 2019/door Inge Knoope

Vrijheid of Eenheidsworst?

Een filosoof als Srećko Horvat maakt met zijn boekje “De Radicaliteit van de Liefde” korte metten met de vrije wil door aan te wijzen dat al je opvattingen en emoties al lang en verstrekkend zijn gekaapt door het kapitalisme, júist via het eindeloze aanbod van keuzemogelijkheden.
14 november 2018/door Inge Knoope

Waarom liefde en vertrouwen het enige vertrekpunt is voor een nieuwe economie

Liefde & vertrouwen als basis voor onze nieuwe economie? Dat klinkt wel erg alternatief en pretentieus. Hoe doe je dat, is dat te leren? Voor het Veerhuis is het de enige richting van waaruit we kunnen en willen werken. Elke dag op nieuw werken we daaraan, als praktische idealisten.
7 september 2018/door Damaris Matthijsen

Hoe bouw je een nieuwe samenleving? Zeven ideeën uit de praktijk

Je zoek naar iets nieuws want zoals het nu gaat in de maatschappij kan het niet langer. Eigenlijk wil je alles in de maatschappij wel veranderen. Maar ja. Waar te beginnen? Ik heb wat ideeën voor je.
21 juli 2018/door Henry Mentink
leergang samenlevingskunst

Hoe Gina van den Berg erachter kwam wie zij werkelijk was als mens

Mijn ontwikkeling bij de Veerhuis academie brengt mij bewuste, doorleefde inzichten over wie ik nu werkelijk ben als mens. Om van daaruit keuzes te maken vanuit mijn hart en zo een bijdrage te leveren aan een betere samenleving.
16 mei 2018/door Jac Hielema

Deelgenootschap als nieuwste organisatievorm

En toen viel het woord DeelGenootschap in het Veerhuis. Al jaren waren we aan het experimenteren van hoe je iets kon organiseren en niet vast kwam te zitten een structuren die niet passen bij je dromen en idealen.
7 april 2018/door Damaris Matthijsen
Hoe maak je je loopbaan duurzaam

hoe (sociaal) duurzaam gedraagt je werkgever zich eigenlijk?

Hoe (sociaal) duurzaam gedraagt je werkgever zich eigenlijk naar jou toe? Bekijk de 12 kernfactoren die bepalend zijn voor een duurzame loopbaan. De factoren beïnvloeden direct in positieve zin je talent en het bedrijfsresultaat.
1 april 2018/door Henk Veenhuysen

Veerhuis

Doe- en kennishuis voor een nieuwe economie en samenleving