Laatste blogs

thema: ondernemer

Veerhuis tussen Waal en Dikke Toren

Kijk op het Veerhuis van Rinke Visser: ". . . Ik sta in de serre van het Veerhuis en kijk naar buiten. Daar vlakbij stroomt de rivier, de Waal. Stromend water dat vanuit het Oosten zijn weg vindt van de hoge bergen, naar de zee in het Westen. Water is leven brengend, en het onderhoudt het leven. In onze tijd is het water bedreigd. De rivier verbindt landen en volken, maar tegelijkertijd vormt ze de grens tussen deze en gene zijde. . . "
3 oktober 2020/door Henry Mentink

Pachtprijs voor boeren veel te hoog

Voedsel productie is verdienmodel geworden voor kapitaal van buiten de landbouw.  De Zonnehoeve wil de Aarde dienen – een dienmodel. Een boer die zijn bodem verbetert,  aan de aarde geeft ( bio) , zou hiervoor beloont ipv pacht of rente te betalen.
2 mei 2020/door Henry Mentink

Hoe een droom voor vrede zich vertaalde in zaken doen.

SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP NIEUWE STIJL
Mijn droom begon in 1963 met de moord op President John F. Kennedy. Ik was toen een jochie van 10 jaar. Het besef ontstond toen dat er maar één weg is voor ons mensen op deze aarde: ‘wij moeten vrede sluiten met elkaar’. Maar ja, hoe bereik je vrede?
10 september 2019/door Henry Mentink

Zorgen voor onze commons

Hoe beheren wij onze Commons? Ook wel alle input factoren die nodig zijn om de producten en diensten te produceren voor onze behoeften. Een community land trust in combinatie met het DeelGenootschap biedt perspectief
10 september 2019/door Damaris Matthijsen

Initiatief op basis van raadpleging

Veel vernieuwende besluitvorming(sprocessen) lopen vast en leveren veel frustratie op. Het kan anders is onze ervaring. Lees hier meer over initiatief nemen op basis van raadplegen
6 juli 2019/door Damaris Matthijsen

EERSTE HULP BIJ INITIATIEFNEMEN (II)

In dit blog wil ik het aspect uitlichten wat het van jou als initiatiefnemer vraagt om de waarde uitruil tussen mensen rondom je project/organisatie goed voor elkaar te krijgen. Als initiatiefnemer heb je vanuit je enthousiasme voor het idee vaak onvoldoende oog voor wat de ander werkelijk wil. Herken je dat?
9 november 2018/door Damaris Matthijsen
vraagstukken circulaire economie

7 grote vraagstukken & oplossingen in de nieuwe economie

In de 21ste eeuw staan we voor grote vraagstukken. Het zijn bijvoorbeeld de almaar toenemende kloof tussen armoede en rijkdom, klimaatproblemen en migratie en vluchtelingenvraagstukken. Hoe lossen we dat op? 7 ideeën voor een radicale aanpak van de keten.
6 september 2018/door Henry Mentink

Hoe overleef ik mijn nieuwe economie initiatief? 5 eenvoudige ideeen

Ken je dat, dat je een idee wilt realiseren en je afvraagt hoe je daar de juiste mensen bij betrekt? Of dat je al flink op weg bent maar ontdekt dat iedereen er eigenlijk zijn eigen ding mee doet? Vijf problemen en oplossingen die je als initiatiefnemer tegenkomt.
4 juli 2018/door Damaris Matthijsen
Leergang samenlevingskunst

Hoe Baukelien Franken als sociaal ondernemer nieuwe perspectieven heeft ontdekt

Ik ben al een tijdje onderweg in mijn ontwikkeling. De Veerhuis academie voelde als een soort logische volgende stap. Je maakt onderdeel uit van de opleiding, daarmee heb ik veel invloed op mijn eigen leerproces. Dat spreekt me enorm aan.
16 april 2018/door Jac Hielema

Veerhuis

Doe- en kennishuis voor een nieuwe economie en samenleving